Blogpost Vachtverzorging 3

 

Zo krijgt jouw hond of kat een gezonde vacht

Als je haar maar goed zit, is de algemene opvatting over het kapsel. En dat geldt ook een beetje voor huisdieren: elk ras heeft zo zijn eigen coupe en sommigen gaan zelfs zo ver dat ze hun hond haarelastiekjes in doen.


Of je nu ijdel bent of niet, het is belangrijk om de vacht van jouw hond of kat goed te verzorgen. Ook zegt de staat van de vacht iets over de gezondheid van het huisdier. Daarom biedt Best for your Friend een handleiding voor de verzorging van een honden- of kattenvacht.

Haaruitval

Een gezonde vacht herken je aan een mooie glans. Ook is er bij een gezonde vacht geen sprake van overdreven haaruitval. In de periode van de rui zal dit natuurlijk wat meer zijn omdat honden en katten dan hun zomervacht verruilen voor een wintervacht. Dit geldt met name voor huisdieren die buiten leven, honden en katten binnenshuis verharen geleidelijk het hele jaar door.


Verliest jouw hond of kat meer haar dan normaal? Dan is dit vermoedelijk een indicatie dat er iets mis is met de gezondheid van het dier. In overleg met de dierenarts kun je kijken of jouw dier andere voeding nodig heeft.

Blogpost Vachtverzorging 1

 

Een gezonde vacht begint bij de juiste voeding

De bouwstenen voor de haren haalt een hond of kat in de eerste plaats uit voeding. Heeft je huisdier een doffe vacht, overweeg dan om voeding met zalmolie te geven.

Aan de hondenbrokken van Best for your Friend is zalmolie toegevoegd. Zalmolie is rijk aan omega 3 en 6 vetzuren. Deze bestanddelen ondersteunen de huid, vacht en gewrichten van jouw hond. Heeft jouw hond of kat haaruitval of andere huidproblemen? Probeer dan eens voeding met geen of minder granen.

 

Borstel jouw hond of kat regelmatig

Tijdens het borstelen verwijder je loszittende haren. Als je het goed aanpakt is dit zowel een verwenmoment als een verzorgingsmoment voor jouw hond of kat. De vacht ziet er daarna op en top verzorgd uit, de klitten en loszittende haren zijn verwijderd en je hebt meteen de huid kunnen controleren op parasieten. Vooral in de rui-periode help je jouw hond of kat zo om sneller overtollig haar te verliezen.

Door jouw kat regelmatig te borstelen, voorkom je tevens dat hij teveel haar binnenkrijgt als hij zichzelf wast. Hierdoor heeft jouw kat minder last van haarballen!

Blogpost Vachtverzorging 2

 

Gebruik bij het wassen een speciale dierenshampoo

Heeft je hond gerollebold door de modder? Of wil je jouw kat meenemen naar een kattenshow? Dan wil je hem waarschijnlijk graag een wasbeurt geven. Maar let op: je kunt een hond of kat niet wassen met een mensenshampoo. Hiervoor zijn er speciale katten- en hondenshampoos op de markt.

Na afloop kun je de vacht nadrogen met een handdoek en daarna aan de lucht laten opdrogen. Nog even borstelen en de wellness-ervaring is compleet – als je geluk hebt. Want sommige honden en katten houden hier helemaal niet van. Met een lekkere Best for your Friend snack kun je het leed hopelijk wat verzachten.