AdobeStock_119277938

 

Waarom jouw hond of kat de ideale Valentijnsdate is

Valentijnsdag is traditioneel de dag van de liefde. Een dag waarop je iemand laat weten dat je een oogje op hem of haar hebt, of de dag dat je jouw partner in het roze zonnetje zet. Maar je kunt deze dag ook aangrijpen om nader tot jouw hond of kat te komen. Een aantal tips voor een gezellige Valentijnsdag met je viervoetige vriendje.

Maak samen een wandeling

Wie de Disney klassieker 101 Dalmatians gezien heeft, weet dat jouw hond je kan helpen om de liefde van je leven tegen het lijf te lopen. Zowel de hond als het baasje komen in de film hun vrouwelijke wederhelft tegen. Is dat niet het toppunt van romantiek? Neem daarom op Valentijnsdag eens een andere route voor jullie wandeling, en wie weet wat er op jullie pad komt. Of ga eens met hem naar een mooi natuurgebied. Met het voorjaar in aantocht wordt het bos steeds mooier en worden de dagen steeds aangenamer.

Tijdens deze Valentijnswandeling wil je natuurlijk wel dat jouw hond er op zijn paasbest uitziet. Borstel hem daarom van tevoren, of was hem met speciale hondenshampoo, zodat zijn vacht er gezond uitziet.

AdobeStock_188111975

 

Een lesje poezentaal

Weet je eigenlijk wel wat je kat jou wil vertellen als hij luid miauwend de woonkamer binnenkomt? Neem op Valentijnsdag eens echt de tijd om jouw kat te leren kennen. Bestudeer de verschillende geluiden die hij maakt. Katten hebben namelijk een uitgebreid scala aan manieren om zich te uiten, van zwiepende staarten tot tsjirpgeluiden. Eerder stelden we een gids voor je op om de verschillende geluiden te interpreteren. Jouw kat heeft geen geheimen meer voor je na dit lesje poezentaal.

Spelen met jouw hond of kat

Samen spelen met je huisdier is een geweldige manier om jullie onderlinge band te versterken. De gerichte aandacht gecombineerd met plezier is een goede impuls voor jullie relatie. Bovendien is spelen ook heel leerzaam – je kunt jouw hond bijvoorbeeld bepaalde commando’s aanleren en jouw kat kan zijn behendigheid trainen. Wat geschikte spelletjes zijn verschilt per dier, maar er zijn wel een aantal klassiekers, zoals apporteren en trekspelletjes bij honden, en jachtspelletjes bij katten.

Lees hier meer over leuke spelletjes die je met jouw huisdier kunt doen.

 

Een mooie wandeling maken, leren communiceren met jouw kat of gezellig samen spelen - ideeën genoeg om er een speciale dag van te maken voor jou en je hond of kat.

Fijne Valentijnsdag!