Iedereen die een hond of kat in huis heeft, weet dat onze behaarde huisgenoot meer is dan alleen een dier: het is een echt gezinslid! Onze steun en toeverlaat, onze knuffelbeer wanneer we die nodig hebben en voor de hondenmensen: ook nog eens ons sportmaatje. Andere gezinsleden vieren elk jaar hun verjaardag met een vrolijk feestje, dus waarom niet onze huisdieren? Met leuke hapjes, vrolijke activiteiten en natuurlijk bezoekers over de vloer maak je zo een echt feest voor je feestbeest!

Cadeautjes voor het feestbeest dat alles al heeft

Het belangrijkste voor de jarige -op de gezelligheid na natuurlijk- zijn de cadeautjes! Een verjaardag is een perfect moment om nu eens die mooie krabpaal te kopen, of die prachtige halsband. Of verras de harige jarige met leuke speeltjes. Heb je naast de liefde van jouw huisdier nog meer redenen nodig om speeltjes te kopen? Check dan deze blog.

Kies een thema voor het feest

Gewone verjaardagsfeestjes zijn natuurlijk erg leuk, maar met een themafeestje pak je helemaal uit! Is jouw hond een echte renner die het liefst de hele dag door over het veld rent? Vier dan een avontuurlijk feestje op het hondenuitlaatveld. Is jouw kat dol op knuffelen? Dan is het tijd om overal kussens neer te leggen en te genieten van een relaxed luierfeest.

Zorg voor de decoratie

Bij een feestje horen slingers en andere versieringen. Hang wat leuke slingers met honden- of kattenprint op, koop servies en servetten in de vorm van of bedrukt met harige viervoeters en zet de feestkamer vol met grappige foto’s van de jarige. Zo lijkt het net alsof de bezoekers een katten- of hondenparadijs binnenlopen!

Hapjes en taart voor mens en dier

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een prachtige taart. Je maakt jouw kat of hond niet blij met een mensentaart, maar er zijn veel recepten op het internet voor speciale poes- of hondtaarten. Sommige zijn zelfs geschikt voor mens en dier! Je kunt je kat natuurlijk ook verwennen met wat overheerlijke bonbons (onze Delicups) of maak een feestelijke taart van een kuipje natvoer voor jouw hond of kat.

Uitbundige uitnodigingen

De volgende stap is het uitnodigen van de bezoekers. Als je een hond hebt, kun je al zijn hondenvrienden uitnodigen zodat ze lekker kunnen ravotten en spelen. Katten vinden bezoek van hun soortgenoten minder gezellig, maar je kunt wel een kittige twist aan het feestje geven door kattenoren of kattenfeestmaskers mee te sturen met de uitnodiging. Zo is het toch net alsof de woonkamer vol katten zit! Is jouw hond of kat niet zo dol op veel bezoek over de vloer? Hou het feestje dan klein of misschien zelfs privé. Lekker samen de hele avond op de bank hangen en snacken is voor introverts helemaal het einde.

Verjaardag voor jouw huisdier 02

Feestelijke foto’s als herinneringen

Wat is er leuker dan een feestelijke foto om de verjaardag te herinneren? Maak een kleine studio met leuke props (en snacks om de harige vrienden een paar seconden bezig te houden) en maak feestelijke foto’s. Ook leuk voor Instagram of Facebook, om andere honden en katten jaloers te maken šŸ˜‰. Lees hier leuke tips om je huisdier te fotograferen.

Diervriendelijke spelletjes voor iedereen

Jouw hond of kat gaat natuurlijk niet de hele middag stilzitten om te kletsen. Het is veel leuker om spelletjes te doen! Speel snoep-verstoppertje met je hond of kat, of ga met de hondenmeute apporteren of frisbeeën. Je bent zo gezellig samen aan het spelen en meteen ook aan het trainen. Win-win!

Een goede-doelen-feestje

Heeft jouw huisdier alles al, of wil je niet dat jouw huis overstroomt met speeltjes? In plaats van een cadeautje voor jouw hond of kat kun je ook vragen of de feestgangers in de naam van jouw huisdier een donatie willen doen aan een lokaal asiel of ander goed doel. Want alle honden en katten verdienen wel eens een feestje!

Een goodie-bag voor de thuisblijvers

Wil je echt groots uitpakken? Stel dan een leuke goodie-bag samen vol met de favoriete snoepjes, snacks en speeltjes van jouw huisdier, allemaal natuurlijk in het feestthema! Zo kunnen zelfs de honden en katten die niet bij het feestje konden zijn, toch nog meegenieten.

Quality post-party time

En als iedereen dan eindelijk de deur uit is en jullie weer gezellig samen zijn, is het tijd voor wat extra quality time! Geef jouw hond of kat zijn favoriete maaltijd, extra lekkere snacks en ga lekker een uurtje met hem dollen, spelen of knuffelen. Maak een stevige wandeling met de hond of laat jouw kat heerlijk tekeer gaan met wat kattenkruid. Zo sluit je de feestelijke dag af met een (diervriendelijke) ´knal´!