Kerstvakantie 1

 

Tips voor een onvergetelijke kerstvakantie met jouw hond of kat

In de kerstperiode zijn veel mensen lekker een paar dagen thuis. Als je een hond of kat hebt kun je hem deze dagen extra veel aandacht geven. Met deze tips komen jij en jouw huisdier goed de feestdagen door!

Mooie wandelingen maken met je hond

Wanneer je met de feestdagen de hele dag met familie doorbrengt wil je er waarschijnlijk wel even tussenuit. Jouw hond vindt dat helemaal niet erg! Neem hem mee voor een extra lange wandeling door een bos of park. Lees voordat je op pad gaat onze blog over de geuren die jouw hond onderweg opsnuift. Zo begrijp je veel beter waarom hij per se bij die ene boom moet snuffelen.

Lekker knus op de bank met je kat

Denk je dat jouw kat jou alleen maar als personeel ziet? Gelukkig is dat niet het geval. Katten tonen hun liefde alleen op een andere manier. Een voorbeeld: als een kat rustig ligt en naar je kijkt, knippert hij soms langzaam met zijn ogen. Jouw kat zegt dan niet alleen dat hij je vertrouwt, maar dat hij ook geniet van je gezelschap. Een kattenkusje dus!

Ga je in de kerstvakantie een goede kerstfilm kijken op de bank? Neem dan meteen even de tijd om jouw kat te borstelen, zo werk je namelijk aan jullie band.

Kerstvakantie 2

 

Gezellig spelletjes doen met jouw hond of kat

Katten en honden vinden het ontzettend leuk om met jou te spelen. Als je dus even een break wil van de kerstvisite, ga dan een leuk spelletje met jouw huisdier doen. Verstop bijvoorbeeld een snoepje onder een omgekeerd bekertje en laat jouw hond deze traktatie vinden. Katten vinden het leuk om jaagspelletjes te doen, bijvoorbeeld met een opwindbare speelmuis.

Maak de mooiste foto’s van jouw hond of kat

Zien al jouw foto’s van jouw hond of kat er hetzelfde uit? Of lukt het je maar niet om hem goed op de foto te krijgen? Lees dan de tips van onze fotograaf. Alvast een tipje van de sluier: “Probeer eens een ander oogpunt: ga eens op de grond liggen of juist op een trapje staan. Dan krijg je soms ineens een heel andere foto.”

Kerstvakantie 3

 

Wintertips voor hond en kat

Als het buiten kouder wordt en gaat vriezen en sneeuwen, zijn er een aantal zaken waar je als honden- of katteneigenaar op moet letten. Pas bijvoorbeeld op met strooizout op hondenpootjes en let op dat jouw kat niet onder de auto gaat slapen.

Kattentaal leren

Miauw? Wat zeg je nou? De kerstvakantie is de perfecte tijd om kattentaal te leren! Wist je dat katten onderling niet miauwen? Katten miauwen alleen tegen mensen, dus is het wel handig als jij het als mens ook begrijpt. Alvast les 1: met een korte mauw begroeten ze je als ze binnenkomen.