Eetervaring Best for your Friend

 

Tips om je huisdier beter te laten eten

Haalt jouw kat zijn neusje op voor zijn maaltijd? Weigert jouw hond om zijn bak leeg te eten? Honden en katten kunnen best kieskeurig zijn als het om eten gaat. Dit is niet altijd een kwestie van smaak: het kan ook aan de voerbak of aan de eetplek liggen.

Geur

Honden en katten kunnen veel beter ruiken dan mensen. Als het eten niet lekker ruikt dan zullen ze het niet willen eten. Via de geur beoordelen ze namelijk of het eten nog in goede staat is.


Het is daarom belangrijk om het honden- of kattenvoer op de juiste manier te bewaren zodat de geur en smaak optimaal blijven. Bewaar bijvoorbeeld een deel van de hondenbrokken in een kleiner blik dat je dagelijks gebruikt. De Best for your Friend Gestoomde Maaltijden bewaar je geopend het beste in de koelkast.

De Gestoomde Maaltijden worden trouwens extra smakelijk wanneer je ze een paar seconden in de magnetron opwarmt. Hierdoor komen de geuren vrij waar door de hond of kat het eten beter kan proeven.

Eetervaring Best for your Friend 2

 

Voerbak

Er zijn in de winkel verschillende voerbakken beschikbaar en dat is niet alleen om met de laatste mode mee te gaan: elke bak heeft namelijk zijn eigen voordeel. Voerbakken gemaakt van roestvrij staal en keramiek zijn bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te houden. Een verhoogde bak kan uitkomst bieden bij honden met nek- of rugproblemen, alsook bij oudere katten. Voor honden die te gortig eten kan een anti-schrokbak een oplossing zijn. Als de kat het vervelend vindt dat zijn snorharen tegen de bak aankomen, dan kan een laag, breed voerbakje handig zijn.

Behalve de juiste voerbak is ook de plaats waar deze staat iets om over na te denken. Hiervoor geldt een simpele regel: als een kat het bakje door de kamer gaat schuiven dan staat ‘ie niet op de juiste plek. Misschien staat de voerbak dan wel te dicht bij de kattenbak. Katten zijn hygiënische dieren en ze houden hun toilet en eettafel graag gescheiden.

 

Smaken verschillen

Soms ligt de oplossing enorm voor de hand. Jouw hond houdt misschien wel helemaal niet van lamsvlees, of jouw kat heeft een afkeer van tonijn. Net zoals mensen kunnen ook dieren een voorkeur hebben voor bepaalde smaken. Gelukkig zijn de maaltijden en hondenbrokken van Best for your Friend in verschillende smaken beschikbaar. Probeer daarom eens een andere smaak uit en onthoud: smaken verschillen!