IMG_9556

 

Smaken verschillen - Waarom variatie in voer goed is voor jouw hond of kat

Honden en katten houden net als mensen van variatie in hun menu. Best for your Friend biedt daarom voeding aan in verschillende smaken. Wil je jouw hond eens iets anders aanbieden? En ben je benieuwd naar de verschillen tussen de soorten kattenvoeding? Lees dan gauw verder en leer alles over de verschillende smaken honden- en kattenvoeding.

Smakelijke hondenbrokken

Onze hondenbrokken zijn beschikbaar in de smaken zalm, lam en kip. De ingrediënten van deze brokken zijn bijna hetzelfde, op het hoofdingrediënt (en dus de smaak) na. Wat je jouw hond geeft is hierdoor vooral afhankelijk van wat hij lekker vindt. Daarnaast zijn er wel kleine verschillen te vinden die de gezondheid van jouw hond kunnen beïnvloeden. Hoewel de varianten alle drie hypoallergeen zijn, wordt aan honden die gevoeliger op voedsel reageren vaak voeding met lam gegeven. En aan al onze hondenbrokken is zalmolie toegevoegd, wat bijdraagt aan een gezonde vacht. Wil je de vacht van jouw hond extra ondersteunen, dan kun je kiezen voor de smaak zalm.

Behalve de smaak en de ingrediënten is ook het formaat van de brokken verschillend. Dit kan een overweging zijn in de brokken die je kiest voor jouw hond. Wanneer je graag een zo klein mogelijke brok wil, kies dan voor de Hondenbrokken Lam, deze zijn van de drie smaken namelijk het kleinst.

Bekijk hier de verschillende smaken Best for your Friend Hondenbrokken. Hier lees je meer over de ingrediënten en verkooppunten.

 

Jong geleerd, oud gedaan

Niet alle honden eten het liefst dag in, dag uit, hetzelfde. Je doet veel honden een plezier door hen verschillende smaken voor te schotelen. Dit is niet alleen lekker, maar het draagt ook nog eens bij aan zijn gezondheid. Als jouw hond altijd hetzelfde eet, dan bestaat namelijk de kans dat hij een allergie of intolerantie opbouwt tegen het eiwit wat in dit voer zit. Door af en toe te wisselen voorkom je dat jouw hond te veel gewend raakt aan een soort voer.

Let er wel op dat je bij een volwassen hond niet zomaar mag wisselen van voeding; overstappen doe je met beleid. Het is daarom het beste jouw hond al van jongs af aan verschillende smaken brokken te geven, want dan went zijn lichaam aan de variatie.

dsc_8018a_43830990310_o

 

Verantwoord variëren

Het is goed voor een hond om te variëren in voeding, maar alleen als je dit op de juiste manier aanpakt. Wanneer jouw hond bijvoorbeeld een periode Hondenbrokken Kip heeft gekregen en je wilt overstappen op een andere smaak, neem dan een week de tijd voor deze overgang. Meng de twee smaken door elkaar en geef in verhouding steeds minder Kipbrokken en steeds meer van de andere smaak. Op die manier kun je jouw hond in fases een andere smaak brokken voorschotelen.

Een andere manier om variatie aan te brengen is door naast de brokken wat natvoeding aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld een klein beetje natvoer door de brokken mengen, of je kunt een deel van het droogvoer vervangen door natvoeding. Let er wel op of jouw hond hier goed op reageert. Als zijn maag alleen maar brokken gewend is, dan kan de natvoeding misschien verkeerd vallen. Maar ook hier geldt dat een rustige opbouw belangrijk is, zodat zijn lichaam er rustig aan kan wennen.

Wist je dat de Best for your Friend maaltijden voor honden ook in verschillende smaken verkrijgbaar zijn? Lees gauw verder voor de ingrediënten en verkooppunten.

 

De kieskeurige kat

Katten staan erom bekend dat ze kieskeurig zijn in hun menu. Zou je ze elke dag hetzelfde voorschotelen, dan houden ze het al gauw voor gezien. De natvoeding van Best for your Friend wordt daarom in verschillende smaken aangeboden. Elke variant bevat alle voedingsstoffen die jouw kat nodig heeft. Het verschil is het hoofdingrediënt en daarmee de smaak. Ook de bereiding is iets verschillend. De smaken Tonijn en Tonijn/Sardientjes zijn een paté, en de smaken Kalkoen/Kip en Kip/Rund zijn een gelei. De paté heeft een wat stevigere structuur, dus die moet je altijd nog zelf wat losser maken met een vork. De gelei bevat kleine brokjes vlees die de kat met zijn tanden kan oppakken. Probeer uit waar jouw kat goed op reageert, en geef hem een maaltje waar hij van zal smullen.

De Best for your Friend maaltijden voor katten zijn in verschillende winkels verkrijgbaar. Lees gauw verder voor informatie.

 

Hoe weet je nu wanneer de voeding goed valt?

Je kunt aan jouw hond zien of hij ‘het goed doet’ op het voer dat je hem geeft. Kijk hiervoor naar de ontlasting, de vacht en huid, het energiepeil en ruik zijn adem. Een stevige ontlasting duidt erop dat de hond zijn voeding goed verteerd heeft. Ook de hoeveelheid zegt iets over de kwaliteit van het voer: bij te veel ontlasting heeft de hond bijna niks uit de voeding opgenomen en zaten er wellicht niet veel bruikbare voedingsstoffen in.

Ook een stinkende adem en gebitsproblemen kunnen samenhangen met de voeding. Als de voeding niet van goede kwaliteit is, dan kan dit vanuit de maag voor gebitsproblemen zorgen. En onthoud dat een gezonde hond een goed ruikende adem heeft.

 

Welke voeding je aan jouw huisdier geeft heeft deels te maken met smaak en deels met de gezondheid van jouw hond of kat. Het is voor honden goed om de smaken af te wisselen, maar blijf altijd in de gate houden of hij er goed op reageert. Ons advies: smaken verschillen, geef jouw hond of kat daarom voeding in verschillende smaken!