Kattensnacks Nieuw

Kattensnacks Testpanel: wat vonden de katten van onze nieuwe snacks

Best for your Friend introduceert deze maand een nieuwe kattensnack in drie varianten: Vishapjes, Zalmhapjes en Eendhapjes. Voordat we een nieuw product op de markt brengen testen we deze uitvoerig. We hebben de snacks opgestuurd naar een groot aantal katteneigenaren en hen de vraag gesteld wat hun katten van de snacks vinden.

Zalm valt in de smaak: ‘Hij graait ze nog net niet uit mijn handen’

Het viel op dat de Zalmhapjes bij de meeste katten de favoriet is. De baasjes vonden deze snack er ‘vers en natuurlijk’ uitzien en geven aan dat de katten ervan smullen: “Onze kat vindt de zalmhapjes echt heerlijk! Hij graait ze nog net niet uit mijn handen. Zeker een aanrader.”

Over de geur van de snacks werd getwist. Omdat er een hoog aandeel zalm in de snack zit, heeft de snack een sterke geur. De een vond dit niet zo prettig, de ander vond het meevallen: “De kat is er dol op! De geur valt mee. Normaal bij visvarianten kan het zo stinken.”

Over de geur is niet iedereen het eens, maar de katten lijken over het algemeen gek op de geur van de vis- en zalmhapjes: “De geur van zalm maakte de kittens al wild. Ze roken de geur en kwamen meteen de keuken in en begonnen met hun neusjes in de lucht te ruiken.” En zoals iemand anders het mooi verwoordt: “Ik vind ze zelf nogal stinken, maar de kat eet het goed.”

Testpanel kattensnacks

Fotograaf: Jorien Versteeg

Testpanel kattensnacks

Fotograaf: Jorien Versteeg

Eendhapjes: ‘Een leuke smaakvariatie voor kattensnacks’

De Zalmhapjes en de Vishapjes hebben een vrij zachte structuur. Het verschilt per kat of ze dit prettig vinden. “Makkelijk te voeren en kauwen voor de katten” zegt de een, en “Het is makkelijk te eten voor onze jonge kat omdat ze niet zo groot en dik van formaat zijn.”

De Eendhapjes hebben een wat stevigere bite, wat voor sommige katten juist heel prettig is. Het valt op dat niet alle katten van deze smaak gecharmeerd zijn. De Eendhapjes zijn voor de liefhebber. Sommige katten smullen ervan, en andere katten halen hun neusje ervoor op: “Kat 1 at het niet (maar is altijd kieskeurig), kat 2 en kat 3 waren er wild van. Een leuke smaakvariatie voor kattensnacks!”

Ben je benieuwd wat jouw kat van de snacks vindt? De drie varianten zijn binnenkort verkrijgbaar in een supermarkt bij jou in de buurt. Op de Libelle Zomerweek (23 t/m 29 mei 2019, Almeerderstrand) kun je ze alvast bij ons aanschaffen.