Kamperen 1

 

Kamperen met de hond: hier moet je rekening mee houden

Je hebt besloten om je hond mee te nemen op kampeervakantie. Leuk zeg! Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden? Wij verzamelden wat tips voor een goede voorbereiding op een geslaagde vakantie.

Kies de juiste camping

Op veel campings in Nederland en de rest van Europa zijn honden toegestaan, maar niet op álle campings. Zoek van tevoren uit of je jouw trouwe viervoeter mee mag nemen naar de camping. Neem bijvoorbeeld contact op met de camping en reserveer alvast een plek, zodat je tijdens de vakantie niet voor verrassingen komt te staan.

Vaak gelden er regels voor honden op deze campings, zoals een opruimplicht van hondenpoep. Ook wordt er vaak verwacht dat je jouw hond aangelijnd houdt. Voor beide regels kun je de juiste benodigdheden meenemen, zoals hondenpoepzakjes en een lang koord met grondpin om je hond aan te lijnen.

Behalve de juiste camping is ook het juiste vakantieland iets om over na te denken. Jouw hond voelt zich waarschijnlijk niet zo prettig in de hitte van Zuid-Europa. Kies liever voor een klimaat waar jullie je beide prettig in voelen. Dan verloopt de vakantie een stuk plezieriger dan wanneer jouw hond zich steeds onder de caravan verstopt op zoek naar verkoeling.

Voorbereiding

Ga van tevoren na of jouw hond welkom is in het vakantieland, evenals de landen waar je doorheen reist op weg naar de bestemming. Waarschijnlijk heeft jouw hond bepaalde inentingen nodig en een speciaal hondenpaspoort. Handig om ruim van tevoren al te regelen!

Neem op vakantie voldoende voer en snacks mee voor jouw hond, zodat je niet ineens hoeft over te stappen op een ander merk (veel honden zijn hier gevoelig voor). De maaltijden van Best for your Friend zijn ongeopend ook buiten de koeling houdbaar en de 1,5-kilo-zakken hondenbrokken zijn gemakkelijk mee te nemen in de kofferbak van de auto.

Tip: in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn onze snacks en maaltijden verkrijgbaar onder het merk Pets Unlimited. Handig als je voorraad toch wat sneller opgaat dan verwacht.

Kamperen 2

 

Onderweg

Let er onderweg op dat jouw hond voldoende water drinkt. Neem daarom een fles water en een hondenbakje mee. Laat je hond bij elke stop even wandelen, wel aangelijnd natuurlijk, zodat hij even z’n poten kan strekken. Als je bij een stop wegloopt bij de auto, laat jouw hond dan nooit alleen achter! Een auto of caravan warmt snel op en dit is voor jouw hond levensgevaarlijk.

Op de camping

Wanneer je eenmaal bent aangekomen op de camping dan kan het grote genieten beginnen. Kijk wel even waar jouw hond zich kan verschansen als de zon overdag schijnt. Als je een groene camping hebt uitgekozen dan heb je geluk: er is waarschijnlijk voldoende schaduw aanwezig. Zijn er weinig bomen, zet dan een parasol op zodat jouw hond in de schaduw kan liggen. Op sommige campings zijn er speciale hondenzwembaden aanwezig. Is dat niet het geval, dan kan een zelf opgezet badje ook een uitkomst bieden voor verkoeling, zowel voor jou als voor de hond.

Laat jouw hond niet buiten slapen ’s nachts. Het is het beste als hij bij jou in de buurt blijft, in een aparte cabine in de tent of voortent. Zo voelt jouw hond zich veiliger en is tevens de kans op diefstal kleiner…

Fijne vakantie!

Met de juiste voorbereiding is het ontzettend leuk om jouw hond mee te nemen op vakantie. Het vergt even wat uitzoekwerk, maar dit levert je wel een unieke ervaring op voor jou en je viervoetige kameraad. Een vakantie om nooit te vergeten.