IMG_1661

Huisdier in het zonnetje: Shadey

Bij Best for your Friend zijn we dol op huisdieren en we zetten ze daarom graag in het zonnetje. Met deze keer: hond Shadey en zijn baasje Gerco.

Wanneer Shady en Gerco het kantoor binnenkomen valt direct iets op: Shadey is niet zomaar een huisdier, maar de hulphond van Gerco, die in een rolstoel zit. “Shadey helpt mij om kastjes te openen, dingen van de grond op te rapen en zelfs met boodschappen doen. Al gaat dat laatste niet altijd goed, een keer beet hij per ongeluk een tube mayonaise kapot, haha.”

Gerco is helemaal gek met zijn hond. Al zijn hele leven heeft hij honden, Shadey is zijn tweede hulphond. Maar behalve een hulphond is Shadey ook gewoon een hond. Zo is ze bijvoorbeeld dol op apporteren: “Thuis heb ik een heleboel oude tennisballen, want ze bijt ze zo kapot. Ze wil ook altijd graag iets in haar bek hebben, in het bos gaat ze altijd op zoek naar een tak. Een keer had ze zelfs een tak van 3 meter vast. Helaas neemt ze die ook vaak mee naar huis, dus we hebben al een mooie verzameling takken liggen.”

Behalve van takken en tennisballen houdt Shadey ook van piepende speeltjes. Het Best for your Friend knuffeltje is een schot in de roos. Het valt nog niet mee om haar op de foto te krijgen, zo graag wil ze ermee spelen.

Lekkere kluiven

Shadey is geen heel grote eter. Zet je ’s ochtends een bak voer voor hem neer, dan eet ie ‘m vaak pas in de loop van de dag leeg. Snacks krijgt ze wel eens, die haalt Gerco bij de biologische winkel. Stukken runderhuid bijvoorbeeld, of een luchtpijp. “Ik vind het belangrijk dat er geen toevoegde smaak- en conserveringsstoffen in het product zitten. Daarom haal ik het liefst natuurlijke snacks voor Shadey.”

De filosofie van Best for your Friend sluit hierbij aan. Wij vinden het ook belangrijk om zo min mogelijk additieven aan onze producten toe te voegen.

De snacks van Best for your Friend, daar was Shadey nog niet bekend mee. Om de kauwkluiven zit een lekkere laag gedroogde kip. Als een kind die de hagelslag van zijn brood eet – zo eet Shadey de kip van zijn kluif. Genieten zeg!

IMG_1707

Tijdens de fotoshoot houdt Shadey voortdurend alles in de gaten. Ook onderzoekt hij grondig het gehele kantoor. Aan alles merk je dat hij een echte hulphond is. “Shadey is rustiger geworden toen mijn vorige hond overleed. Daarvoor was zij veel speelser. Het is alsof ze doorhad dat ze het stokje van de vorige hond moest overnemen. Ze is heel beschermend. Een keer kwam er een verwarde man op me af. Shadey sprong er meteen voor en joeg de man weg.” Genoeg reden dus om Shadey eens flink in het zonnetje te zetten!

Wil je jouw hond of kat ook in de spotlight zetten? Stuur ons dan een bericht via Facebook of het contactformulier.