IMG_2722

Huisdier in het zonnetje: Hasty

Bij Best for your Friend zijn we dol op huisdieren en we zetten ze daarom graag in het zonnetje. Met deze keer: hond Hasty en zijn baasjes Petra en Yvonne.

Hasty is een rottweiler van 18 maanden. Ze is hier samen met baasje Petra en haar dochter Yvonne. Je spreekt de naam uit als ‘Hesty’: “Ik wou haar Nasty noemen maar dat mocht niet van de fokker, de naam moest met een H beginnen. Toen werd het Hasty”, aldus Petra.

Petra heeft al rottweilers sinds 1989 en zou geen andere hond meer willen. “Rottweilers zijn echt werkhonden, het is geen gezinshond die veel in huis zit. Ik ga met haar naar de rottweilers-groep in Oss waar ik met haar train. Vooral speuren vindt Hasty erg leuk.”

Een lieve rottweiler

Tijdens de fotoshoot laten we Hasty kennismaken met onze producten. Ondertussen vertelt Petra over het ras Rottweilers, waar zij al veel ervaring mee heeft: “Rottweilers hebben een slecht imago, maar dat is niet terecht. Ik geloof niet dat honden vals geboren worden, het ligt echt aan de mensen die ‘m opvoeden. Zelf heb ik nooit een valse hond gehad. Hasty is een erg lieve hond (“een echte knuffelhond”, vult Yvonne aan). Ze is een wildebras en eigenwijs, maar voornamelijk erg lief. Je zou nu bijvoorbeeld de kluif van haar kunnen afpakken en dat zou ze goed vinden.”

IMG_3025

“Eerlijk is eerlijk: je moet wel altijd opletten als je een rottweiler uitlaat”, vertelt Petra. “Het is ook geen hond om met andere honden te spelen. Ik hoor het aan de grom als het dreigt mis te gaan, van speels naar dreigend grommen. Op die manier kan ik altijd op tijd ingrijpen.”

De snacks en speeltjes van Best for your Friend

Tijdens de fotoshoot mag Hasty een aantal snacks en een nieuw hondenspeeltje uitproberen. Eerst gaat ze aan de slag met de Trio Stick Large. Deze kluif kan haar in eerste instantie niet zo interesseren. Maar als ze ontdekt dat de gedroogde kip om de Trio Stick wel erg lekker is, gaat ze er toch mee aan de slag. Ook de Kip Sushi benadert ze heel onderzoekend, maar ze laat het haar lekker smaken.

IMG_3111

We laten haar tot slot een nieuw speeltje uitproberen: de Best for your Friend Zintuigenbal. Deze bal maakt geluid en heeft een sterke geur. Dit product is een schot in de roos. Telkens als ze de bal loslaat en deze met haar pootje per ongeluk wegtikt, vliegt ze er achteraan. Ze kan er dus prima zelf mee spelen. Op het eind van de fotoshoot loopt ze er trots mee door de deur – die heeft ze maar mooi te pakken gekregen.

Wil je jouw hond of kat ook in de spotlight zetten? Stuur ons dan een bericht via Facebook of het contactformulier.