AdobeStock_102170124

 

Hoe laat ik mijn huisdier wennen aan nieuwe voeding?

 

Zowel honden als katten zijn echte gewoontedieren. Het liefst eten ze elke dag hetzelfde: de oude vertrouwde brokken. Maar soms wil jij als baas jouw dier wel eens iets anders voorschotelen. Het kan zijn dat jouw dier niet meer goed reageert op zijn oude voeding, of misschien wil je overstappen naar een ander soort brokken en wil je jouw huisdier een gezonde, gestoomde maaltijd van Best for your Friend geven. Om jouw huisdier te laten wennen aan én blij te maken met nieuw voer, kan je dit handige stappenplan volgen.

Nieuwe voeding in één week: een stappenplan

Alle nieuwigheid in het leven van een huisdier moet in stapjes geleerd worden. Zo ook het wennen aan nieuwe voeding. Jouw hond of kat kan namelijk last van zijn maag en darmen krijgen als je te snel overstapt naar nieuw voedsel. Met dit handige stappenplan wordt de hoeveelheid oud voer steeds een stap afgebouwd, zodat jouw viervoeter uiteindelijk kan genieten van zijn nieuwe maaltijd.

Dit stappenplan is te gebruiken bij verschillende soorten overgangen van hondenvoer en kattenvoer. Het kan gebruikt worden als je met natvoer/droogvoer overstapt van merk A naar B of wanneer je overstapt van brokken naar natvoer en vice versa.

Stap 1: dag 1 en 2
Tijdens deze eerste dagen meng je een kwart van het nieuwe voer met driekwart van de huidige voeding. Dit kan je zowel doen met natvoer als met brokken. Door bijvoorbeeld een beetje Best for your Friend brokken door het oude voer te gooien, kan jouw hond al wennen aan de nieuwe smaak en structuur.

Stap 2: dag 3 en 4
De volgende dagen kan je een stap verder gaan en een helft nieuwe voeding en een helft oude voeding mengen. Je kan bijvoorbeeld het laatste restje natvoer van de dag ervoor mengen met een half kuipje gestoomde maaltijd van Best for your Friend.

Stap 3: dag 5 en 6
Het einde is nu in zicht. Je kan jouw huisdier nu een mengsel voeren van een kwart oude voeding en driekwart nieuwe voeding. Als jouw hond of kat tijdens deze dagen vrolijk eet, geen raar gedrag vertoont en geen last heeft van zijn maag of darmen, is hij aardig gewend aan de nieuwe voeding.

Stap 4: dag 7
Gefeliciteerd, jouw huisdier is nu gewend aan zijn nieuwe maaltijd! Als jouw dier nu volop geniet van zijn nieuwe maaltje, kun je gerust 100% van het nieuwe voer blijven geven.

AdobeStock_193948527

Voer in verschillende smaken

Overstappen naar nieuwe voeding is makkelijk maar vergt wat tijd, geduld en planning. Wanneer je op een andere manier voor variatie in het dieet wil zorgen, kun je verschillende smaken van hetzelfde merk voeren. Best for your Friend heeft een ruime keuze aan smaken, in zowel natvoer voor honden én katten en de hondenbrokken. Met de heerlijke smaken kun je op een verantwoorde en gezonde manier een gevarieerde maaltijd voor jouw viervoeter in de voerbak zetten. Zonder dat je de overgang van de ene voeding naar de andere stapsgewijs hoeft door te voeren.