Hebben jullie ook al zo’n zin in de feestdagen? Wij en Bailey kunnen niet wachten om de boom weer op te tuigen, alles gezellig te versieren, onze meest foute kersttrui aan te trekken en natuurlijk lekker te eten! Wil jij ook graag een pet-proof feest vieren? Lees dan snel onze tips voor fijne feestdagen met je viervoeter!

De voorbereiding: pet-proof versieren

Bij gezellige feestdagen hoort natuurlijk een vrolijk versierd huis, met overal lichtjes, rendiertjes en natuurlijk een mooi opgetuigde kerstboom! Maar je huis versieren met een kat of hond erbij kan nogal lastig zijn. Jouw viervoeter is natuurlijk supernieuwsgierig naar alle gezellige nieuwe dingen in huis en zal daar dan ook graag aan snuffelen, mee spelen of zelfs omver duwen. Gelukkig hebben wij wat handige tips om te voorkomen dat de kerstboom waar je uren mee bezig bent geweest, binnen een paar minuten sneuvelt:

  • Ga voor een nepboom. Natuurlijk is een echte boom het allermooist, maar in onze droge huiskamers verliest een dennenboom al snel zijn naalden. En nieuwsgierige katten en honden vinden die naalden maar wat leuk. Naalden kunnen gevaarlijk zijn als ze ingeslikt worden. Gelukkig zijn er veel nepbomen die bijna niet van echt te onderscheiden zijn en het beste is: volgend jaar kun je hem weer gebruiken!
  • Laat de boom een poosje staan voordat je gaat versieren. Huisdieren zijn soms net kinderen: na een tijdje is de nieuwigheid eraf en vinden ze iets anders om mee te spelen. Wacht dus even met de versieringen en laat de boom een paar dagen staan, totdat jouw kat of hond eraan gewend is.
  • Voorkom dat je huisdier uit de waterbak gaat drinken. Als je toch een echte boom kiest, dek de waterbak dan af met een rok, zodat jouw hond of kat niet bij de waterbak kan. Er kunnen namelijk stofjes in zitten waar hij ziek van kan worden.
  • Beter nog, voorkom dat je huisdier in de buurt van de boom komt. Katten en honden houden niet van aluminiumfolie. Dit glimmende spul voelt niet prettig aan de pootjes en het maakt ook nog eens een vreemd geluid. Leg aluminiumfolie aan de basis van de boom en wikkel ook wat om de stam. Niet alleen pet-proof, maar ook nog eens extra feestelijk! Je kunt natuurlijk ook een laag hekje om de boom zetten: vergeet deze ook niet vrolijk te versieren met (pet-proof) decoraties 😉.
  • Versier boven huisdier-hoogte. Hang tijdens het versieren de gevaarlijke en breekbare ornamenten hoog op, zodat jouw huisdier er niet bij kan komen. Alles wat in een katten- of hondenmond past of kan breken, kan gevaarlijk zijn voor je huisdier. Let ook op met touwtjes en haakjes.
  • Pas op met lichtjes en kerstslingers. Die vrolijk verlichte snoeren en glimmende slingers zien er natuurlijk extra feestelijk uit, maar jouw huisdier vindt ze ook vreselijk interessant. Interessant genoeg om op te kauwen of mee te spelen, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Hang ook deze buiten bereik op of vervang ze door ornamenten van natuurlijke materialen.
Fijne feestdagen met je viervoeter

Leuke kerstcadeaus voor je huisdier

Nu je de boom veilig opgetuigd hebt, is het tijd voor de cadeautjes! Waarschijnlijk heeft jouw hond of kat alles al wat zijn hartje begeert, maar ook zij verdienen wat leuks met de feestdagen. Wat dacht je van een nieuw slaapplekje? In onze winterblog heb je kunnen lezen dat huisdieren het heerlijk vinden om in de winter weg te kruipen in een warm mandje (net als het baasje onder de dekens kruipt), dus een nieuw mandje is een perfect cadeautje voor onder de boom!

Nieuwe speeltjes zijn natuurlijk altijd welkom. Door geregeld speeltjes te wisselen, blijven ze namelijk ‘nieuw’ voor je huisdier en zal hij er graag weer mee spelen. Die leuke kerstspeeltjes onder de boom zijn ook nog eens een hele leuke, pet-proof versiering! Er zijn bijvoorbeeld grappige puzzels te koop waarin je wat snoepjes of brokjes kunt verstoppen. Een goede afleiding van al het feestgedruis en hopelijk een stuk interessanter dan jouw mooie kerstversiering 😉.

Fijne feestdagen met je viervoeter

Een heerlijke kerstmaaltijd voor je huisdier

En natuurlijk wil je jouw hond of kat ook een heerlijk maaltje voorschotelen tijdens het kerstdiner! De verleiding om hem wat lekkers van het mensendiner voor te schotelen is natuurlijk heel erg aantrekkelijk, maar let dan wel goed op met wat hij wel of niet mag eten en geef hem restjes met mate!

Nog beter is het om te kiezen voor een heerlijke traktatie die ook echt voor je huisdier bedoeld is. Het kerstdiner is hét perfecte moment om lekker uit te pakken met een heerlijk maaltje! Het internet staat vol met recepten voor speciale kerstkoekjes voor je hond of kat, maar met onze smakelijke snacks en maaltijden kom je ook heel ver. Begin met onze heerlijke Sushi snacks als voorgerecht, of maak een antipasti plank met verschillende smaken Grillers. Als hoofdgerecht een gestoomde maaltijd, geserveerd met reepjes Steak fillet, en als afsluiter een heerlijke kauwstick!

En voor onze kattenvrienden kun je de kerstmaaltijd openen met een smakelijke Delicup bonbon, gevuld met heerlijke vis, gevolgd door een gestoomde maaltijd gedecoreerd met onze Hapjes. Als afsluiter een heerlijke Delistick en jouw kat zal helemaal smullen! Let er natuurlijk wel op dat jouw viervoeter niet teveel voedsel binnenkrijgt en maak de porties ietsjes kleiner. Anders zitten jullie straks met z’n allen uit te buiken!

 

Wij hopen dat jij en jouw huisdier(en) mooie feestdagen zullen hebben met onze tips!