Voeding

 

Een lesje over onze honden- en kattenvoeding

Je schotelt jouw hond of kat iedere dag een Best for your Friend maaltijd voor, maar heb je je weleens afgevraagd wat er allemaal in dat hondenbrokje of die kattenmaaltijd zit? Wat maakt de voeding van Best for your Friend nou zo voedzaam?

Darmen en blaas

De hondenbrokken van Best for your Friend bevatten diverse ingrediënten die een bijdrage leveren aan de gezondheid van jouw huisdier. Het eerste dat opvalt bij de brokken is het hoge aandeel vers vlees of vis. Dit is niet alleen heel voedzaam maar zorgt ook voor een overheerlijke geur en smaak. Hierdoor eet zelfs de meest lastige eter met plezier zijn of haar voerbak leeg.

De hondenbrokken bevatten niet alleen vlees of vis maar ook een mix van groente, peulen en fruit. Het eerste voorbeeld is johannesbrood. Dit is een peul van de johannesbroodboom. Deze peul is een bron van vezels en bevordert een goede darmfunctie. Een ander gezond ingrediënt is erwten. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien gek in hondenvoer, maar erwten bevatten heel wat voedingsstoffen. Erwten zijn een natuurlijke bron van eiwitten, vezels, vitamine B1, B2 en vitamine C en de mineralen calcium en ijzer.

Onze brokken bevatten ook cranberries. Cranberries hebben een positieve invloed op de blaas: zij houden de blaas schoon en verhogen de weerstand van de blaas. Hierdoor wordt de kans op urineweginfecties of een blaasontsteking verkleind.

Een gezonde vacht

Een ander ingrediënt dat je zowel in de brokken als de maaltijden voor honden tegenkomt, is zalmolie. Zalmolie bevat omega 3 en 6, wat een positief effect heeft op de huid, vacht en gewrichten van de hond. Bij de introductie van de hondenbrokken hebben wij een testpanel opgezet, waarin wij de testers vroegen naar het effect van de zalmolie op de vacht van hun hond. Bijna de helft van de baasjes zag een positief effect. Sinds ze de Best for your Friend brokken gaven, glansde de vacht van hun hond meer, voelde deze zachter aan en zagen ze dat hun hond minder jeuk had. De andere helft van de testers zag geen duidelijk verschil.

Voeding

 

Geschikt voor dieren die gevoelig zijn voor voeding

De Best for your Friend Hondenbrokken zijn geschikt voor alle honden, en ook voor veel honden met een voedingsallergie. De Hondenbrokken bevatten namelijk slechts één dierlijke eiwitbron: lam, zalm of kip. Bovendien zijn de brokken glutenvrij: ze bevatten rijst en maïs als graanbronnen. Hierdoor is de kans kleiner dat de hond een allergie ontwikkelt voor deze brokken.

Ook de Gestoomde Maaltijden voor honden en katten zijn geschikt voor de gevoelige viervoeters: deze maaltijden zijn namelijk hypoallergeen en bevatten bruine rijst in plaats van tarwe.

Gezonde samenstelling

De Gestoomde Maaltijden voor honden is onze lijn natvoeding. De maaltijden zijn geschikt om als complete voeding aan jouw hond te geven. Deze voeding bevat namelijk niet alleen vlees maar er zijn, net als bij de brokken, ook groenten aan toegevoegd. Honden hebben namelijk niet alleen vlees of vis nodig, ze hebben ook de vezels en vitamines uit groenten nodig om gezond te blijven . Met onze gestoomde maaltijden krijgen honden dus een volledige maaltijd.

Ook voor katten bieden wij Gestoomde Maaltijden met vis en vlees. Deze maaltijden zijn heel puur samengesteld. De Gestoomde Maaltijd met Tonijn bevat bijvoorbeeld alleen maar tonijn en visbouillon. Er zijn geen smaakstoffen aan toegevoegd, want tonijn bevat al genoeg smaak van zichzelf. Door de bouillon zit er veel vocht in de maaltijd, waardoor de kat extra vocht binnenkrijgt . Dit is vooral belangrijk in de zomer, wanneer jouw kat extra vocht nodig heeft.

 

Zoals je ziet hebben wij goed nagedacht over de samenstelling van onze maaltijden en brokken. Met de maaltijden van Best for your Friend weet je zeker dat jouw hond of kat de juiste voedingswaarden binnenkrijgt. Dat is toch een fijn idee als je jouw viervoeter weer ziet smikkelen.