We zijn dol op onze huisdieren: onze harige, trouwe viervoeters zijn alles voor ons! Maar heb jij je wel eens afgevraagd hoe we overkomen op niet-baasjes? Kleding onder de haren, een interieur die is aangepast op sloopgrage katten of honden, overal kartonnen dozen en de meeste vreemde bijnamen voor onze dieren? We nemen aardig wat voor lief van onze trouwe viervoeters! Ben jij een echt katten- of hondenbaasje? Dit zijn 12 dingen die alleen huisdierbaasjes zullen herkennen:

1. Haar! Haar! Overal haar!

Loop je wel eens het kantoor binnen, om er vervolgens achter te komen dat je blazer of overhemd onder de kattenharen zit? Of lijkt de kofferbak van jouw auto een vacht te krijgen door alle haren die jouw hond heeft achtergelaten? Onze honden en katten verharen er wat van af, vooral in de ruiperiodes. Kledingrollers, speciale stofzuigers en 20 poetsbeurten per week willen niet altijd helpen. Maar ach, het is net alsof je altijd een beetje van je huisdier bij je hebt, toch?

2. Je voert altijd hele gesprekken met jouw huisdier

Ben jij een baasje die er veel op los praat met jouw hond of kat en luistert jouw huisdier dan ook? Geen zorgen, wij doen dat elke dag! Want het is natuurlijk erg gezellig om met je huisdier te kletsen. Vaak is jouw hond of kat ook een veel betere luisteraar dan je partner 😉. Vaak kletsen met je huisdier is ook een goede manier om jullie band op te bouwen en hem aan jouw stem te laten wennen. Je kunt jouw hond of kat namelijk zo betrekken bij elk facet van jouw leven: zo worden jullie nog onafscheidelijker!

3. Je denkt altijd 3x na voordat je ergens nieuwe spullen neerzet

Er is 1 ding waar katten dol op zijn: al jouw breekbare spullen van de tafel duwen en je vervolgens aankijken alsof er niks aan de hand is. Of wat denk je van al die heerlijke hapjes op de lage salontafel? Even de andere kant op kijken en jouw hond heeft zo de hele tapasschaal leeg gegeten. Of in al zijn enthousiasme alles van de tafel af gekwispeld! Voortaan let je dus wel goed op waar je jouw spullen neerzet.

4. Je kat heeft liever een kartonnen doos dan een duur mandje.

Soms wil je jouw kat graag verwennen met een mooi, luxueus mandje. Na dagen wachten arriveert hij eindelijk. Je kat gaat vervolgens in de kartonnen verpakking zitten en keurt de mand geen blik waardig. Als kattenbaasje heb je je er al bij neergelegd dat jouw kat zelf wel bepaalt waar hij gaat slapen. Of dat nou op het toetsenbord van je laptop is, in de kartonnen doos of net op de onderste tree van de trap als je naar beneden loopt met een volle wasmand.

Huisdierbaasjes herkennen 02

5. Het leven draait geregeld om poep

Vreemd dat jouw kat gewoon in een doos in huis poept? Gek om de drollen achter jouw hond op te rapen en weg te gooien? Voor onze huisdieren hebben we alles over, maar niet-baasjes moeten er niet aan denken om aan poep te zitten! Voor de keutels van onze viervoeters halen wij onze neus niet op.

6. Je verzint liefdevolle, maar vreemde koosnaampjes voor je huisdier

De perfecte naam voor je huisdier verzinnen is altijd een flinke klus waar je graag goed over nadenkt. En als je dan eindelijk zijn naamplaatje omhangt, duurt het niet lang voordat de naam is vervangen door 1 van de 20 bijnamen die je verzint voor jouw hond of kat. En allemaal even liefdevol natuurlijk, zoals dikzak, dikkerdje, stinkerd, WATBENJEAANHETETEN?

7. Je kijkt niet raar op van een kattenkont of hondentong in je gezicht

Als kattenbaasje is het niet vreemd dat jij geregeld het achterste van jouw kat mag bewonderen. Niet-katteneigenaren moeten er niet aan denken, maar jij knippert niet eens. Je weet dat jouw kat hiermee zijn liefde aan jou toont! Hetzelfde geldt voor een lekkere natte hondentong: alleen jouw hond mag jouw gezicht likken, want wie wil er nou geen hondenkus?

8. Alle problemen smelten weg als jouw hond zijn hoofd kantelt

Slechte dag op het werk gehad of heeft jouw hond iets ongelofelijks stouts gedaan? Geen zorgen, want als hij zijn koppie schuin houdt en je aankijkt met vragende ogen, smelt je hart meteen en vergeet je alle problemen. Vroeger dacht men dat honden dit deden omdat ze niet begrepen wat je bedoelde, maar onlangs is ook gebleken dat het een teken van medeleven en oprechte interesse is. Het koppie gaat dus niet alleen scheef als hij iets niet begrijpt, maar ook als hij maar iets al te goed begrijpt 😉. Koekje, iemand?

Huisdierbaasjes herkennen 03

9. Jouw huisdier eet veel beter dan jij

Vitaminerijke brokjes, heerlijke natuurlijke snacks en chique vlees- of vismaaltijden: grote kans dat jouw huisdier elke dag een verantwoord vijfsterrenmenu voorgeschoteld krijgt. Maar zeg nou zelf: voor jouw lieve viervoeter heb je toch alles over, zelfs een vijfsterrendieet?

10. De kwijl van jouw hond vloeit rijkelijk en dat is oké

Niet-hondenbaasjes gruwelen van de lange speekseldraden die door de ruimte vliegen als jouw hond met zijn kop schudt, maar jij vindt het allemaal wel best. Wij mensen beginnen toch ook altijd te watertanden als we iets lekkers zien? En aangezien jouw hond altijd trek heeft in zijn chique dieet, is het niet gek als hij wel eens wat kwijl laat lopen 😉.

11. Je weet nooit zeker wanneer je jouw kat mag aaien

Katten staan erom bekend dat ze een eigen willetje hebben. Het ene moment kroelen ze tegen je aan en kun je ze lekker aaien en het volgende moment hangen ze aan hun klauwen in je armen. Je hebt je erbij neergelegd dat jouw kat soms wat ontoerekeningsvatbaar kan zijn en zelf wel uitmaakt wanneer en hoe hij geaaid wil worden. Grote kans dat het altijd net de momenten zijn waarop je ergens anders mee bezig bent, zoals werken op je laptop of het lezen van de krant 😉.

12. Je hoeft nooit een wekker te zetten

Met een huisdier zijn wekkers verleden tijd. Deze harige wekkers staan altijd op hetzelfde tijdstip voor je slaapkamerdeur klaar. Weekend of geen weekend, etenstijd is altijd op hetzelfde moment baas!

In hoeveel van deze dingen heb je jezelf herkend? Wij huisdierenbaasjes zijn toch wel een gek stelletje, maar daar zijn we trots op! Want onze viervoeters zijn alles voor ons.