Vragen & Advies

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Neem hieronder een kijkje bij de veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op.

Bailey 1

Contactgegevens

Adres

Innovatie 1
6921 RN Duiven
Nederland

Veelgestelde vragen

Je kunt de maaltijden van Best for your Friend kort opwarmen in de magnetron. Hierdoor geeft het eten meer geur af waardoor jouw hond of kat het eten extra smakelijk vindt. Verwarm de maaltijd gedurende 30-60 seconden en laat jouw huisdier het binnen 20 minuten opeten.

De maaltijden van Best for your Friend zijn na het openen nog 3 dagen te bewaren in de koelkast. Het is ook mogelijk om de maaltijden in te vriezen.

Alle maaltijden van Best for your Friend zijn gestoomd en vacuüm verpakt. Hierdoor worden niet alleen de voedingsstoffen behouden, maar blijven de maaltijden ongeopend ook buiten de koeling houdbaar.

De hondenbrokken en maaltijden van Best for your Friend zijn uitstekend te combineren. De maaltijden zitten vol met vlees en gezonde dierlijke bijproducten. Hierin zitten stoffen die bijdragen aan een gezonde darmwerking. Hierdoor vormt de maaltijd een welkome aanvulling op de brokken. Door de ruime keuze aan smaken vormen de maaltijden ook een perfecte variatie op het dieet.

De Best for your Friend Hondenbrokken blijven in principe goed tot aan de houdbaarheidsdatum die op de verpakking vermeld staat. Maar dit is afhankelijk van de manier waarop de brokken bewaard worden. Hondenbrokken worden na opening blootgesteld aan lucht, zuurstof en vocht en dit kan effect hebben op de smaak, geur en voedingswaarde. De manier van bewaren heeft hier invloed op. Het is dan ook belangrijk de brokken na opening op een goede manier te bewaren, bij voorkeur in een luchtdichte bewaarton/-doos op een koele, donkere en droge plaats. Bij het bewaren op een droge, koele en donkere plek zouden de brokken tot aan de houdbaarheidsdatum goed moeten blijven.

Best for your Friend heeft op dit moment geen brokken voor katten, maar wel heerlijke maaltijden. Deze maaltijden bevatten alle voedingswaarden die jouw kat nodig heeft en kunnen in principe gecombineerd worden met iedere brok.

De Best for your Friend maaltijden en brokken voor de hond zijn glutenvrij. De maaltijden voor de kat zijn zowel gluten- als granenvrij.

Sommige granen zijn glutenvrij, zoals bijvoorbeeld rijst. Niet alle glutenvrije producten zijn granenvrij: bijvoorbeeld kip met rijst is wel glutenvrij, maar niet granenvrij.

De hoeveelheid zout en suiker die de maaltijden bevatten verschilt per product. Er zitten alleen natuurlijke suikers en zouten in de maaltijden van Best for your Friend. Heb je een vraag over een specifiek product, neem dan contact met ons op.

De hoeveelheid voeding die je jouw hond of kat mag geven verschilt per product en is afhankelijk van de lichaamsgrootte van jouw huisdier. Kijk voor specifiek voedingsadvies op de verpakking.

De maaltijden van Best for your Friend zijn zeer geschikt voor honden op dieet. Alle producten bevatten alleen van nature voorkomende suikers en zouten. Voor honden met diabetes zijn de Best for your Friend Maaltijden zeer geschikt omdat hier geen suiker in verwerkt wordt. Ook de Best for your Friend hondenbrokken kunnen goed helpen om op gewicht te blijven, omdat het vers vlees gehalte in deze brokken hoog is.

De brokken van Best for your Friend zijn geëxtrudeerd. Honden moeten meer kauwen op een geëxtrudeerde brok, omdat deze harder is. 

Het verschil tussen geperste brokken en geëxtrudeerde brokken: 

Wanneer brokken geëxtrudeerd worden, zijn deze verhit tot boven de 100 graden Celsius. Hiervoor wordt stoom gebruikt. Geperste brokken worden op een temperatuur onder de 90 graden Celsius bereid. De temperatuur is niet hoog genoeg om de granen in de brok te ontsluiten. Granen worden daarom vooraf al ontsloten om deze verteerbaar te maken bij geperste brokken. Bij geëxtrudeerde brokken hoeft dit niet, omdat de temperatuur hoog genoeg is om de granen te ontsluiten.

De hondenbrokken van Best for your Friend zijn te koop bij DEEN, Poiesz, Hoogvliet, Coop, Jumbo en Albert Heijn. Wanneer er geen DEEN, Poiesz, Hoogvliet, Coop of Jumbo supermarkt bij jou in de buurt is, kun je de hondenbrokken ook via onze webshop bestellen.

De hondenbrokken van Best for your Friend zijn geschikt voor honden vanaf 14 weken oud. 

De Best for your Friend Hondenbrokken zijn beschikbaar in de smaken Lam, Kip en Zalm. Deze smaken kunnen afgewisseld worden, het zijn namelijk alle drie volledige diervoeders die ook samen zorgen voor voldoende nutriënten. Het is wel zo dat wisselen meer risico op een dunnere ontlasting met zich meebrengt.

Bailey 2Bailey 3